петък, 2 януари 2009 г.

След ремонта на детската стая

Ето няколко снимки след ремонта на детската стая:


"нашата гордост" -ръчно направен(буквално от изрезки и отпадъци...) детски лампион, изцяло по проект на съпруга ми. Е,...на мен се падна "честта" да оцветя на края...


Пребоядисаната стара секция "Хебър Лукс", така популярна през времето на соца.Така също и вратата ала MondrianЕто и пребоядисаното детско легло.

Няколко вида боя, тапетки, малко фантазия,нови завески, и стаята се преобрази до неузнаваемост.

Тук ще дам отговор на Татяна от гостевата ми книга:

Разкажи по подробно за пребоядисаната секция.Същият проблем имам и аз в децката стая .Сложих част от секцията и тя трябва да се пребоядиса - да е еднаква с другите мебели.С каква боя я боядиса? Орнаментите в средата на вратичките не оставиха ли дупчици и с какво ги запълни?

Боята е Er-lac -гръцка.Приготвят я в магазините с цвят по каталог .В зависимост от желанието може да е гланц,полугланц и мат.Боята се нанася с валяче .
При свалянето на орнаментите в средата наистина остават дупчици,които запълних с кит.Преди боядисване матирах плоскостите с шкурка №300.

2 коментара:

  1. Детската стая е неузнаваема.Поздравления за прекрасните тапети,които сте избрали.Няма грешка, че става дума за детска стая.Хубаво е в нея да има всякакви цветове,които да стимулират децата да си играят и към всякакви действия, които развиват техният характер като личност.Ще се радвам ако при следващи ремонти отново покажете какво сте направили.Така ни показвате че можем и ние.

    ОтговорИзтриване